Köp biljetter till Kultura 23!
Till Tickster.sePekande hand

Arctic Light Filmfestival 2023

Välkommen till den 33:e upplagan av Arctic Light Filmfestival – i år en del av Kultura Kiruna

Arctic Light Filmfestival, Sveriges nordligaste filmfestival, har ett gott renommé både nationellt och internationellt. Festivalen som har prisats med bland annat PR-tuppen på Guldbaggegalan och LKAB:s kulturstipendium är en viktig del i att Kiruna är en stark filmstad med många filminspelningar på orten. Nu gör filmfestivalen en nysatsning tillsammans med Kultura Kiruna och bjuder på ett spännande program!

Arctic Light Filmfestival pågår 17–21 november på Aurora kultur & kongress. Mer information om filmerna och biljettförsäljning finns på www.bio.se

Program tisdag 21 november

18.00 
Kaamos, Aurora kultur & kongress

Somliga går i trasiga skor

Regi: Magnus Gertten
Land: Sverige
Språk: Svenska
Längd: 105 minuter


I denna film träffar vi en delvis annan Cornelis, än den gängse bilden av den bullrige burleske trubaduren. I ett sammansatt porträtt med mycket nytt material och aldrig tidigare visade bilder, framträder en konstnär som drogs mellan gott och ont, ljust och mörkt. Genom Vreeswijks visor och berättelser, om de ofta vinddrivna existenserna som befolkade hans värld, trädde ett annat Sverige fram.

18.30
Lumi, Aurora kultur & kongress

Dream Scenario – avslutningsfilm

Regi: Kristoffer Borgli

Nicolas Cage i sin kanske bästa roll i en komedi om en olycklig familjefar som finner att hans liv vänds upp och ner när miljontals främlingar plötsligt börjar se honom i sina drömmar. I övriga huvudroller ser vi Julianne Nicholson och Michael Cera.