Invigning av Kultura Kiruna 2023

Stadshustorget
Lördag 18/11 cirka kl. 17.00
Fri entré

Invigning av Kultura Kiruna 2023

Nu är det dags! Lördagen den 18 november inviger vi Kultura Kiruna under festliga former! Det blir tal från isscenen, prisutdelning, musik och en fartfylld uppvisning från några av världens bästa skidåkare!


PROGRAM

Målgångsfest

Målgång för Världens största kulturvandring – ett fackeltåg för hela Kiruna från Luossavaara på skidor eller till fots. Vi samlas på Stadshustorget och hurrar för vinterns ankomst!

ICEHOTEL presenterar: En scen av is
Premiär för Icehotels fantastiska scen med isdekorationer som skapats för Kultura Kiruna. I samband med invigningen avtäcks en isskulptur som skapats live på Stadshustorget av en iskonstnär från Icehotel.

Invigningsceremoni
Årets talare inviger Kultura Kiruna 2023.

LKAB:s föreningspris
Dragning och utdelning av LKAB:s Föreningspris på 20 000 kr som lottas ut bland de föreningar som deltagit i kulturvandringen.

Livemusik
Stolta Fjäll – en ny version av en Kirunaklassiker från förr. Musikalisk underhållning från isscenen.

Session med 1000 Skis & The Bunch
Uppvisning med världsberömda freeskikollektivet The Bunch. Från att ha bott i Kiruna och gått på freeskigymnasiet VIG till att vinna X Games och leva som professionella skidåkare, kommer åkarna hem till Svenska Fjällpremiären och bjuder in till en session på Stadshustorget.

Varmt välkomna!

Svenska Fjällpremiären

Invigningen av Kultura Kiruna 2023 är en del av Svenska Fjällpremiären där vi tillsammans med Höjdmeter öppnar den svenska fjällvärlden och hälsar vintern välkommen. Arrangemanget är ett unikt möte mellan idrott, friluftsliv och kultur.