Köp biljetter till Kultura 23!
Till Tickster.sePekande hand

Konsertkväll: LIOS & Natalie Carrion

Banketten, Scandic Kiruna
Onsdag 22/11 kl. 18.00–21.00
Entré: 295 kr

LIOS – Hanna Ekström & Vera Vinter

När violinisten Hanna Ekström från Dalarna och artisten Vera Vinter från Norrbotten teamar upp blir resultatet experimentella ljudlandskap där folkton möter visa och elektronmusik. Albumet LIOS med texter på Kalixmål är en hyllning till kulturarv, språk och människan. En stark musikföreställning som får dig att känna jordens urkraft!

Hanna Ekström är frilansande violinist, låtskrivare och producent från Vikmanshyttan i Dalarna. Hon har arbetat som musiker sedan 2009 och har spelat live och i studio med de flesta av Sveriges artister, bland annat First Aid Kit, Miriam Bryant, Håkan Hellström m.fl.

Vera Vinter är artisten från Stora Lappträsk i Norrbotten som av recensenter beskrivits som “en sann berättare”. Hon debuterade med albumet “Idyll” 2012 och har sedan dess skapat fyra fullängdsalbum med texter på svenska och dialekt. Hon har turnerat flitigt, både solo och tillsammans med andra artister som Emil Jensen, Petra Marklund, Bo Kaspers Orkester m.fl.

Obs! Konserten med LIOS har bytt lokal från Aurora kultur & kongress till Scandic Kiruna. Redan köpta biljetter är giltiga och gäller även för konserten med Natalie Carrion.

Natalie Carrion

Med samiska och karibiska rötter och en unik röst är Natalie Carrion en spännande ny artist. Natalie Carrion vill att samiskan ska bli en självklar del av den svenska och internationella musikscenen, och vi håller med!

Året 2022 blev ett genombrottsår för Natalie Carrion. Singeln ”Daelviejijje”på sydsamiska, blev en bubblare på svensktoppen och spelades flitigt på radion under hela sommaren. Hon uppträdde även på den största utomhusscenen i Sverige, Skansen under nationaldagsfirandet, och trollband publiken med sin röst och närvaro på scenen.


Natalie Carrion lyckas ingjuta fullödig känsla i sina eleganta popdängor, tillkomna på armlängds avstånd från visgenren, och med en framtoning som är jordnära och sofistikerad på samma gång lever hon mer än väl upp till Tage Danielssons poetiska beskrivning av Monica Zetterlund – ”ett lingonris som satts i cocktailglas”.

Varmt välkomna!