Köp biljetter till Kultura 23!
Till Tickster.sePekande hand

Världens största kulturvandring (på skidor)

Luossavaarabacken
Lördag 18/11 kl. 15.00
Fri entré

En vandring fylld av överraskningar, gemenskap och magi!

Facklor lyser upp kvällen och längs färden bjuds det på musik, dans, teater och oväntade skådespel. Runt varma eldar samlas vi för mysig vinterfika och en stor skopa föreningsanda. Vandringen avslutas på Stadshustorget där vi samlas för en festlig invigning av Kultura Kiruna 2023.

Kulturvandringen genomförs tillsammans med föreningslivet och är ett event fyllt med magi, glädje och gemenskap. Vi knyter ihop hela Kiruna, uppmärksammar stadens rika friluftsliv och kulturhistoria, och blickar mot framtiden med våra barn och ungdomar i fokus. Var med du också!

Alla är välkomna!

Kulturvandringen presenteras av LKAB och är ett gratis event för alla Kirunabor! Välj om du vill genomföra vandringen på skidor eller till fots. Vandringen är uppdelad i tre delsträckor – följ med hela vägen eller en kortare bit. Vi bjuder på kaffe, varm choklad och bullar!

Hålltider för Kulturvandringen:

– Luossavaarabacken 15.00

– Camp Ripan ca. 15.30

– Vasallen ca. 16.00

– Kiruna centrum ca. 16.45

– Invigning av Kultura Kiruna på Stadshustorget ca. 17.00

Gratis buss till Luossavaara

Kiruna Buss bjuder på gratis resa till arrangemanget Världens största kulturvandring (på skidor) lördagen den 18 november. Se tider för påstigning nedan. Efter invigningen av Kultura Kiruna på Stadshustorget går en direktbuss tillbaka till Luossabacken.

14.20 Stadshustorget
14.25 Stora Coop
14.30 Trädgårdsgatan
14.35 Empes
14.40 Luossabacken

Svenska Fjällpremiären

Kulturvandringen är en del av Svenska Fjällpremiären där vi tillsammans med Höjdmeter öppnar den svenska fjällvärlden och hälsar vintern välkommen. Arrangemanget är ett unikt möte mellan idrott, friluftsliv och kultur.