Köp biljetter till Kultura 23!
Till Tickster.sePekande hand

Downhill i Luossabacken invigd

Det blev en lyckad och trevlig kväll när kommunalråd Mats Taaveniku invigde grön linje downhill i Luossabacken! Kiruna växer bjöd på gratis liftåkning som en del av konceptutvecklingen där Luossavaara ska bli ett äventyrsberg i världsklass året om.Men varför inviger man en downhill-backe för cykel just innan snön kommer?
– Det här var egentligen inte möjligt att hinna med men tack vara fantastiskt samarbete mellan de ideella föreningslivet, kommunens personal, LKAB och Kiruna växer, så lyckades vi få till någon veckas cykling i den nya backen redan denna höst, säger Mats Taaveniku, kommunalråd i Kiruna.

Jörgen Olsson, som till vardags är vd för Copperstone Resources men också ordförande i Kiruna växer, var givetvis med på plats.
– Folk hade många goda tankar, men det roligaste var att en av tjejerna som lånat en cykel för dagen sa att det här var det roligaste hon gjort i hela sitt liv!

Kiruna växer, tillsammans med LKAB och kommunen, beviljades under sommaren förstudiestöd från Region Norrbotten och utreder nu en storskalig satsning på Luossavaara i en sexårig utvecklingsplan. Berget ska i framtiden innehålla såväl barnbackar, fler liftar och big air-hopp, camping och fler leder både sommar och vinter. Ett härligt koncept, inte sant?

Glöm inte bort att följa Kiruna växer och häng med i utvecklingen av Luossavaara!