Köp biljetter till Kultura 23!
Till Tickster.sePekande hand

Lisa Miskovsky är klar för Kultura Kiruna!

Lisa Miskovsky

Nu har den första artisten till Kultura Kiruna släppts: Lisa Miskovsky bjuder in till konsertföreställningen ”Eljest” på Aurora kultur & kongress lördagen den 25 november kl. 17.00.

Det blir en varm och nära föreställning där Lisa tar med publiken till en glänta i sin del av världen, och delar med sig om livet, resan och karriären, som sträcker sig över två decennier och omfattar över 200 000 sålda album.

Lisa är idag en av musiksveriges mest folkkära och etablerade artister och låtskrivare. Hon är också känd som en mångsysslare och multitalang som har varit med i det svenska snowboardlandslaget och spelat ishockey i Björklövens damlag. I föreställningen beskriver hon känslan av att vara en udda fågel – lite eljest – med en pappa från Tjeckien och en mamma från Finland, och fötterna både i den svenska och finska kulturen. En rollspelsnörd som idrottade och spelade musik, men som alltid stod lite utanför gruppen.

Till Lisa Miskovskys mest kända hits hör ”Driving One Of Your Cars” och ”Lady Stardust” samt hennes bidrag till Melodifestivalen 2022 – ”Best to Come”. Hon har även skrivit texten till världshiten ”Shape of your heart” med Backstreet Boys och har både skrivit texten till och medverkat i temalåten ”Still Alive” till tv-spelet Mirror’s Edge. Under föreställningen ”Eljest” framför Lisa sina hits tillsammans med nytt material på svenska från EP:n med samma namn, där hon bl.a. har samarbetat med prisade textförfattaren Annika Norlin (Säkert, Hello Saferide). Kultura Kiruna är otroligt glada att få välkomna Lisa Miskovsky till Kiruna i november. Biljetterna släpps via Tickster i början av hösten!

Mer information om Kultura Kirunas fullmatade program, som i år sträcker sig över tio dagar, publiceras på Kiruna växers hemsida och sociala medier under sommaren och hösten. Reservera datumen 17–26 november 2023 i din kalender redan nu!