Luossavaara – äventyrets mittpunkt

Här börjar äventyret! Är du med? 1986 skrevs en bit historia när Luossavaara, det gamla gruvberget, gjordes om till slalombacke. Nu vill vi göra det igen med en ambitiös satsning för att utveckla berget till dess fulla potential!

3D modell av framtidens Luossavaara under utveckling.


Just nu pågår en förstudie där vi utforskar idéer och koncept för att skapa Nordens mest attraktiva äventyrsberg, från praktiska etableringar till affärsmodeller och ekonomisk hållbarhet. På Luossavaara ska det finnas aktiviteter för alla året om. Både elitskidåkaren, nybörjaren, hundrastaren, cyklisten, vandraren, grillentusiasten och de Kirunabor som bara vill hänga med kompisar ska kunna hitta sysselsättning som passar dem här.

Förstudien genomförs av Kiruna växer och Kiruna kommun, med lokalt stöd av LKAB samt regionalt stöd från Region Norrbotten. Den är planerad att pågå fram till juli 2024. Målet är att Luossavara ska bli en ny plattform för samarbeten mellan kommun, friluftsliv och näringsliv. Vi kommer hålla er uppdaterade om vad som händer framöver här.


/Ett berg där alla trivs


Här kommer det fyllas på med fler dokument.


Luossavaara och Kiruna på film

Håll dig uppdaterad om vad som händer i backen på Luossavaaras facebooksida.